Gina Berg

Gina Berg (44) Avdelingsleder i Eterni Norge

Trondheim

– Det Jeg brenner for i dette yrket er å se gleden når mennesker får jobb og å se dem lykkes. Å høre at kunder er fornøyd med levering av kandidater og at de ønsker at vi skal fortsette å samarbeide. 

Faktaboks

Født og oppvokst i Stavanger. Vi var en veldig sportsinteressert familie så fra jeg var 4 år til jeg var 16 år gikk jeg på kunstløp sammen med min søster. Jeg var og er generelt veldig sportsinteressert. I oppveksten var jeg på alle Viking sine ishockeykamper og var det ikke en ishockeykamp da var det alltids en håndballkamp eller fotballkamp å se på.  Da jeg var ferdig på videregående fikk jeg jobb som lærling på Scandic i Stavanger og i helgene jobbet jeg på et utested. Etter endt lærlingetid tok jeg et år statsvitenskap på Lillehammer før jeg vendte nesen hjem til Stavanger og gjorde ferdig min bachelorgrad samtidig som jeg fikk min datter. I 2003 flyttet vi til Trondheim hvor jeg begynte å jobbe som resepsjonist på et hotell før jeg fikk jobb i Adecco. I Adecco jobbet jeg i ulike roller før jeg sluttet i 2011 og begynte i Norges beste bemanningsbyrå Eterni. Her jobber utrolig mange flotte og dyktige mennesker som jeg er så heldig å være en del av. Vi har i løpet av disse årene stått på og nå er vi en av Norges 5 største bemanningsbyråer. Jeg er så utrolig heldig som har fått vært med siden oppstarten og gleder meg veldig til reisen videre. 

Fortell én ting om deg selv som mange ikke vet om

– Jeg er kretsmester i kunstløp, sykling og fotball (fotball var for skolelag) 

Hvorfor sa du ja til å bli mentor i Eterni Stiftelsen? 

– Det er et spennende prosjekt som treffer hjertet. Jeg har tro på å kunne gi folk en ny sjanse. 

Hva er din spisskompetanse når du skal ansatte mennesker? 

–  Jeg har veldig omsorg for mennesker og flink til å se muligheter og finne gode løsninger til hvor mennesker kan passe inn. Selv om jeg er følsom, er jeg opptatt av at de som får muligheten og må prestere og levere.

Hva er det første du ser etter hos en mulig medarbeider? 

– Hvilken erfaring i kombinasjon med hvor de bor, språkkunnskaper og iveren etter å komme i jobb

Hva betyr det å kunne utgjøre en forskjell i folks hverdag om de har jobb eller ikke? 

– Det er veldig meningsfullt, men vi hjelper også bedrifter til å ha suksess gjennom å finne dyktige medarbeidere.

Hvordan opplever du at tryggheten i arbeidslivet påvirker mennesker? 

– Det påvirker menneskers identitet å ha noe meningsfullt å gjøre, oppleve mestring gjør at mennesker vokser og får en større sosial trygghet.

Har du en god historie om noen som du har vært skeptisk til, men som har levert langt over evne når du gitt dem sjansen? 

– Jeg er så heldig å ha fått oppleve mange gode historier i fra mennesker som jeg har vært med å ha gitt en ny sjanse. 

Hvilke råd har du til folk som skriver CV og søker på jobber? 

– Først og fremst at de skriver den selv, at de setter seg inn i hva slags jobb/selskap de søker jobb hos. Bruker gjerne litt tid på detaljer og at CV ser oversiktlig og ryddig ut.

Hva brenner du for? 

– Det jeg brenner for i dette yrket er å se gleden når mennesker får jobb og å se dem lykkes. Å høre at kunder er fornøyd med levering av kandidater og at de ønsker at vi skal fortsette å samarbeide.