Dette er mentorordningen som skal hjelpe mennesker tilbake i arbeidslivet 

 

Eterni Stiftelsen skal hjelpe mennesker som har stått utenfor arbeidslivet tilbake i jobb. 

 

Nå starter en mentorordning som kan utgjøre en stor forskjell i søkernes hverdag. Vi har tatt en prat med Rune Myrseth og Hilde Kathrine Nystad Monteiro i Eterni om kjerneprogrammet som skal hjelpe mennesker tilbake i arbeidslivet. 

 

– Mentorordningen er kjerneprogrammet til Eterni Stiftelsen, og den går ut på at vi skal hjelpe mennesker som har stått utenfor arbeidslivet i 12 måneder eller mer tilbake til arbeidslivet. Det å stå utenfor arbeidslivet er utrolig krevende, og noe som i høy grad er med å skape ulikhet. Vi ønsker å inkludere flere på arbeidsplassene og gi en reell mulighet til de som ofte ikke blir innkalt på intervju, sier Hilde ivrig. 

 

Hun er ansvarlig for mentorordningen. Søknadsfristen går ut 1. august. Nå håper hun mange søker. 

 

– Ideen kom opp når vi ikke kunne feire 10-årsjubileet sammen i mars i år, de pengene vi ikke fikk tatt ut i fest og moro, tenkte jeg at vi heller burde bruke til noen som virkelig trenger det, og som vi gjennom vår virksomhet har mulighet til å utgjøre en forskjell for, sier CEO i Eterni Rune Myrseth. 

 

Han etablerte Eterni i 2011 og forteller entusiastisk og stolt om hvordan bemanningsselskapet har hjulpet mange tusen mennesker. 

 

– Etter å ha skaffet arbeid til mange tusen ansatte siden Eterni startet opp for 10 år siden, ønsket vi å rette fokus mot dem som ikke naturlig står først i køen, når en jobbmulighet åpner seg. Gjennom selskapene i Eterni gruppen søker vi alltid etter de kandidater som er best egnet til jobben som skal gjennomføres. Ved å opprette Eterni Stiftelsen ønsker vi å gi et tilbud til dem som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet. Gjennom vår mentorordning skal vi ha fokus på dem som virkelig trenger det, vi ønsker gjennom stiftelsen å bidra til noe av det viktigste i livet, nemlig en arbeidsplass hvor man kan være til nytte og bidra i samfunnet, sier Rune. 

 

I første omgang er mentorprogrammet åpent for søkere i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. 

 

– Det er ikke slik at det alltid bare vil være mentorprogram muligheter i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.  Men, i og med at programmet er helt nytt og vi ønsket å dekke noen av Norges største byer i denne omgangen, så valgte vi ut dyktige mentorer som er lokalisert i disse fire byene til å begynne med, forklarer Hilde. 

 

– Mentorenes viktigste oppgave er å få kandidaten ut i arbeidslivet igjen, i en jobb som hen vil trives med.  For å få dette til er det viktig å skape tillit mellom mentor og kandidat og at det legges til rette for åpen dialog og gjensidig forventningsavklaring i hele prosessen, fortsetter Hilde som til daglig har tittelen Director Sales and Employer Branding i Eterni. 

 

Hvordan kan mentorordningen hjelpe folk som har havnet utenfor arbeidslivet? 

 

– Mentorordningen vil gjennom en grundig prosess bli godt kjent med kandidaten. Kandidatens interesser og kompetanse blir kartlagt, og det blir laget en handlingsplan med tiltak som skal klargjøre vedkommende for arbeidslivet igjen. På bakgrunn av denne grundige prosessen så vil mentor kunne matche kandidaten til den vertsbedriften som Eterni Stiftelsen har tro på at kandidaten vil lykkes i, avslutter Hilde og Rune. 

 

HER SØKER DU. HUSK FRISTEN 1. AUGUST!